Alumni Event 2014

Adrian van Hooydonk

Het Alumni Event bracht op 6 juni zo’n 350 alumni naar de TU Delft om bijgepraat te worden over de laatste ontwikkelingen en onderzoeken en om te netwerken met mede-alumni. Thema van de dag was ‘universiteit van de toekomst’.

Vice-voorzitter van het college van bestuur Anka Mulder opende het Alumni Event officieel en sprak daarna over de vooraanstaande rol die de TU Delft heeft op het gebied van online education. De Canadese mooc-expert George Siemens had het aansluitend over de toekomst van online onderwijs wereldwijd. Gastheer Bas Haring werd geassisteerd door Robotje Nao, zij kondigden alle sprekers aan en stelden af en toe kritische vragen.

Dreamteam Prêt-à-loger toonde zijn concept ‘a house with a skin’ – de inzending voor de Solar Decathlon – met een persoonlijk filmpje. Het ouderlijk huis van een van de groepsleden is de inspiratie voor hun renovatieproject. Ze willen de oude sfeer behouden, maar tegelijkertijd het leefklimaat in huis verbeteren.

Betonprofessor Dick Hordijk liet zien dat beton misschien ‘no-tech’ lijkt, maar dat op dit vakgebied hoogwaardig technologische ontwikkelingen plaatsvinden. Ewoud de Kok sloot hierop aan met een enthousiast verhaal over zijn (teams) start-up FeedbackFruits, gevolgd door alumnus Adrian van Hooydonk, senior vice president BMW group design.

Van Hooydonk vertelde over zijn studie, tekenen als communicatiemiddel en de laatste BMW ontwerpen. Zijn nieuwste ontwerp – de BMW i8 waarmee hij op het event geruisloos aan kwam rijden – trok veel bekijks. Zijn komst bleek niet voor niets, want hij werd deze dag verkozen tot Alumnus van het Jaar 2014. Het Universiteitsfonds onthulde zijn prijs: hij is de eerste alumnus met een plekje op de ’Alumni Walk of Fame’ in het Mekelpark.
Collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg sloot af met een presentatie over de stijgende lijn van de TU Delft in meerdere opzichten: aantallen studenten, onderzoeksbudgetten en de campus. Aansluitend was er een borrel en diner, de DIG-it! Xperience en een campustour, met bezoeken aan bijvoorbeeld de Library, de dode kamer, maar ook de stoelencollectie bij Bouwkunde.

Alumni Walk of Fame