Alumni leren door op techniekfestival

Ruim honderd alumni bezochten op 4 juni de campus van de TU Delft om lezingen bij te wonen die het Alumnibureau had georganiseerd tijdens het International Festival of Technology. De belangstellenden werden in één uur bijgespijkerd over een actueel Delfts onderzoek of vakgebied.

Er waren onder meer masterclasses over solar energy, een introductie in cyber security, en de gevaren en voordelen van houten wolkenkrabbers. “In mijn vakgebied is zoveel ontdekt sinds ik twintig jaar geleden afstudeerde. Het is ontzettend leuk om weer even een kijkje in de keuken te nemen”, aldus een aanwezige alumnus.

Sprekers waren onder anderen Alexandru Iosup, dit jaar verkozen tot de beste docent van Nederland; Zaid Al-Ars, die eerder een prijs won voor zijn afstudeeronderzoek over snelle DNA-analyse om kanker te diagnosticeren; en Fedor Baart met zijn onderzoek naar historische reconstructies van waterstanden waarmee hij onder andere de mogelijkheid van de Alcatraz-ontsnapping in 1962 aantoonde.

De avond werd afgesloten met een borrel in het hernieuwde Henri Baudet Instituut voor design-historisch onderzoek op de faculteit Industrieel Ontwerpen.

Foto: Sam Rentmeester