Alumninieuws: Start sports engineering institute met alumnilezing

Topsport en technologie hebben meer met elkaar te maken dan je zou denken.

Topsport stelt extreem hoge eisen. Niet alleen lichamelijk. Om hun prestaties te kunnen blijven verbeteren, kijken topsporters verder. Naar kleding en uitrusting; naar materialen en ontwerp. Kan het sneller, hoger, met minder weerstand? Precies het soort vragen waar de TU Delft antwoord op kan geven. Daarom is op woensdag 17 september het TU Delft Sports Engineering Institute geopend. De middag bestond uit een kort plenair programma onder leiding van Studio Sport-presentator Tom Egbers, met onder meer een presentatie van prof. Frans van der Helm over de ambities van het Sports Engineering Institute. Vertegenwoordigers van zowel het bedrijfsleven, kennisinstellingen als de topsport hebben hun ervaringen en visies gedeeld. Na het plenaire programma volgde een feestelijke netwerkborrel op het innovatieplein waar de nieuwste innovatieprojecten van de TU Delft op het gebied van topsport en breedtesport zijn te vinden.