Beste afstudeerder en beste docent

Alexandru Iosup van de faculteit EWI is uitgeroepen tot beste docent van de TU Delft. Ir. Jörn Zimmerling werd verkozen tot beste afstudeerder. De prijzen worden elk jaar uitgereikt door het Universiteitsfonds en RoyalHaskoningDHV.

Alexandru Iosup heeft een bijzondere manier van onderwijs geven. ‘Hij weet dat elke student anders is’, zeggen studenten en jury. Iosup bedacht een manier om het beste uit alle studenten te halen: gamification van de cursussen. Dit betekent dat studenten hun eigen pad kunnen kiezen door de cursus.
De beste docent wordt gekozen op voordracht van de studieverenigingen van alle faculteiten. Een jury, bestaande uit studenten, de winnaar van vorig jaar en de rector magnificus, bepaalt wie van deze acht de beste docent van de TU Delft is. Dr. Alexandru Iosup studeerde informatica aan de Universiteit van Boekarest (2004) en promoveerde in 2009 aan de TU Delft. Sindsdien is hij onderzoeker en universitair docent bij de groep parallel and distributed systems.

Tien als eindcijfer
Beste afstudeerder werd ir. Jörn Zimmerling (EWI). Hij studeerde cum laude en met een 10 af in electrical engineering. Zimmerling hield zich bezig met de modellering van nieuwe optische nanostructuren (zoals nano-lasers) en met het oplossen van de bijbehorende vergelijkingen waarmee de gang van het licht kan worden berekend door een computer. De complexiteit van dit soort berekeningen is doorgaans enorm, waardoor een ontwerper vaak een dag moet wachten op de rekenresultaten. Zimmerling wist zogenoemde Krylov subspace-technieken te introduceren in dit terrein en liet zien dat de berekeningen hierdoor vijftig maal sneller kunnen; wat volgens de prijswinnaar vooral gunstig is voor de extra koffiebreaks die wetenschappers zich hierdoor kunnen veroorloven. Zimmerling vervolgt zijn carrière als promovendus aan de TU Delft.
Wilt u ook talenten zoals Alexandru en Jörn ondersteunen? Word dan vriend van de TU Delft op
universiteitsfonds.tudelft.nl