Bouwen met bamboe

Nicaraguanen zien bamboe als materiaal voor de armen. Ze gebruiken het alleen als steigermateriaal in de bouw, want iedereen weet dat het sterk en goedkoop is. Delftse bouwkundestudenten zien bamboe juist als perfect materiaal voor duurzaam bouwen. In 2013 startten zij een project om een duurzaam bamboehuis te maken. Ze organiseerden workshops met leeftijdgenoten van de universiteit Bicu in El Rama en lieten hen hun droomhuis tekenen, waarbij ze doorvroegen naar hun keuzes. Waarom beton? Waarom de huiskamer zo klein in het midden en de veranda zo groot? Dit leidde tot een schetsontwerp voor een huis. De bouw van het huis leidde tot veel media-aandacht en in augustus dit jaar is een stichting opgericht voor sociale woningbouw met lokale materialen.

delta.tudelft.nl/30667
bambusocial.com