Damen Bachelor Awards

“Laten we ervoor zorgen dat de kindersterfte in Afrika net zo laag wordt als in Nederland.” Met die uitsmijter rondde Tim Cheung zijn presentatie af van het onderzoek waar hij samen met vijf medestudenten enkele maanden aan werkte. Met hun project BabyShell wonnen de studenten van EWI de eerste prijs, vijfduizend euro, bij de jaarlijkse Damen Bachelor Awards voor beste afstudeerprojecten van TU-bachelorstudenten. De jonge ingenieurs maakten een apparaat dat zwangere vrouwen en moeders met kleine kinderen in afgelegen gebieden kan helpen bij het diagnosticeren van ziektes. Ook moet BabyShell in staat zijn om taken te verrichten zoals tijd bijhouden, temperatuur opnemen en reminders versturen voor belangrijke gebeurtenissen zoals prenatale doktersbezoeken en vaccinaties.

damen awards foto marcel.jpgFoto: Marcel Krijger KV.l.n.r. Gerard Hogenhout, Paul Bakker, Alexander Jongeling, Tim Cheung, Lars van Leeuwen, Kees Hogenhout (BabyShell) en Bert Jan ter Riet (Damen Shipyards).