Delfi-n3Xt

Om 08.10 uur op 21 november werd Delfi-n3Xt gelanceerd vanaf een basis in het Russische Yasny. Studenten en medewerkers van de TU Delft werkten bijna vijf jaar lang aan de Delfi-n3Xt, de tweede satelliet die is gebouwd door een Nederlandse universiteit. Delfi-n3Xt is de opvolger van Delfi-C3, die in april 2008 de lucht in ging. Hoewel deze satelliet was ontworpen om één jaar mee te gaan, functioneert hij nog steeds. De Delfi-satellieten zijn slechts 34 cm hoog en 10 cm breed: niet veel groter dan een melkpak. Delfi-n3Xt maakt gebruik van een systeem van sensoren en actuatoren om zichzelf te positioneren. Daardoor kan de satelliet zijn zonnepanelen op de zon richten, voor maximale energieopwekking.

delta.tudelft.nl/27519