Dutch Engineers Alumni Nordic Tour

In navolging van de gezamenlijke alumnitour in de Verenigde Staten, hebben de TU Delft, Universiteit Twente en TU Eindhoven in mei Scandinavië bezocht. Er wonen namelijk meer dan duizend alumni van de technische universiteiten in Denemarken, Finland, Zweden en Noorwegen.

“Vandaar dat we besloten hebben om ons nu op de ‘Nordics’ te richten.” zegt Anouk Dijkstal, manager alumni relations TU Delft. “Scandinavië heeft veel te bieden. Er zijn veel alumni en het is een heel innovatief gebied. Het lijkt ook op Nederland en de universiteiten zijn van uitstekende kwaliteit. We proberen tijdens de tour contacten aan te halen met afgestudeerden en vragen onze alumni of ze ook TU Delft willen bezoeken als ze weer eens terug zijn in Nederland.”

Voor de TU Delft is het van groot belang om het internationale netwerk te onderhouden. De TU Delft heeft een internationale doelstelling en daar speelt het alumninetwerk een belangrijke rol in. TU-alumni werken bij de beste en mooiste bedrijven in heel de wereld. Ze vormen de toegangspoort voor internships en stages voor de huidige generatie studenten. “Wij proberen in elke stad vrijwilligers actief te krijgen om na ons bezoek door te gaan met het organiseren van activiteiten en netwerkbijeenkomsten”, zegt Dijkstal. “In Amerika is dat in vier van de vijf bezochte steden al gebeurd.”

Nordic tour
4408 Afgelegde kilometers, meer dan 1000 alumni, 160 deelnemers, 14 taxis, 6 koffers, 8 alumnilezingen, 4 steden: het was een zeer geslaagde Dutch Engineers Alumni Nordic Tour.

Gedurende een week werden achtereenvolgens Stockholm, Oslo, Kopenhagen en Helsinki bezocht. In elke stad werd de alumni bij de Nederlandse ambassade (of de Residentie) ontvangen. Telkens met een update van de universiteiten en twee lezingen van alumni over zeer uiteenlopende onderwerpen. “Elk event was zeer geslaagd en heeft de band met de alumni daar flink verstevigd.”

Alumni vormen de toegangspoort voor internships en stages voor de huidige generatie studenten