Ecorunner wint Shell Ecomarathon

Het Ecorunner Team van de TU heeft tijdens het Pinksterweekend in Rotterdam de eerste plaats veroverd in de waterstofklasse van de Shell Ecomarathon. Dit is een jaarlijkse wedstrijd waarbij scholieren en studenten zo zuinig mogelijk moeten rijden met een zelf ontwikkeld voertuig. De waterstof-aangedreven Ecorunner V heeft een verbruik van 1227,5 kilometer op een kubieke meter waterstof. Dat is omgerekend naar energie-inhoud 3653 kilometer op een liter benzine. Een tankje met 2,9 kilogram waterstof zou voldoende zijn om met de wagen rond de wereld te rijden.

Dat Delftse studenten ook kunnen racen op waterstof, bewees een ander team, het Forze student racing team. De studenten reden begin mei het racecircuit de Nürburgring in Duitsland in elf minuten. Dat is een record voor een studententeam met een zelfgemaakt waterstof raceauto. De wagen haalde op het parcours een topsnelheid van 170 kilometer per uur.

delta.tudelft.nl/29963 en 29903

EcoMarathon_ecorunner_4793_SITE