Eredoctoraten

Monitor Breakfast Deborah Hersman

Tijdens de 172e dies natalis op 10 januari reikte de TU een ­eredoctoraat uit aan de Amerikaanse veiligheidsexpert Deborah Hersman en aan de Duitse socioloog Dirk Helbing. Hersman werkt sinds 2004 voor de National Transportation Safety Board. Sinds 2009 is ze voorzitter van dit Amerikaanse agentschap dat ongelukken onderzoekt. Hersman behaalde een Master of Science conflict analysis and resolution aan de George Mason University.

DirkHelbing2009

Helbing
Prof. Dirk Helbing is sinds 2007 hoogleraar sociologie aan de ETH Zurich. Hij is daar medeoprichter van het ETH Risk Center. Daarvoor was hij directeur van het instituut voor transport en economie van de technische universiteit van Dresden. De sociologiegroep van Helbing richt zich op complexe sociale netwerken. Zo simuleert het onder meer het gedrag van menigtes wanneer er paniek uitbreekt. ­Helbing studeerde natuurkunde en wiskunde aan de universiteit van Göttingen. Hij promoveerde vervolgens aan de universiteit van ­Stuttgart op een onderzoek naar sociale interacties, complexe ­systemen en speltheorie.