Geslaagde alumnidag

Alumni waren op 2 juni welkom op de TU

Alumni Campus Tour - Reijer

Alumni Campustours
Aftrap van de Alumni dag was een drietal speciale alumni Campustours. Enthousiaste studenten lieten de alumni de huidige campus zien. Oude herinneringen kwamen weer tot leven dankzij een bezoekje aan een lab of werkplaats van vroeger, maar ook werden alumni verrast door nieuwe toepassingen, zalen en gebouwen.
 Opening Alumni Walk of Fame - Ernst de Groot
Opening Alumni Walk of Fame
Later op de dag onthulde collegelid Anka Mulder onder het toeziend oog van Prometheus de Alumni Walk of Fame in het Mekelpark. De warme klanken van een kolkende brassband, een hapje en een drankje en natuurlijk de bekendmaking van de Alumnus van het Jaar, maakten het een knallend geheel! De Walk of Fame bestaat uit plaquettes (ontworpen door IO Student Martijn Verbeij) van de vijf tot nu toe benoemde Alumni van het Jaar. De komende jaren zullen steeds meer inspirerende alumni een plekje krijgen op deze Walk.

Cyber Security Seminar
Professor Michel van Eeten,  professor Jan van den Berg en Alumnus van het Jaar Ronald Prins van FoxIT spraken respectievelijk over bullet proof hosting (hosting gericht op criminele
activiteiten), over de dilemma’s rondom privacy en security en over voorbeelden uit de praktijk. Conclusie was dat we afspraken moeten maken over hoe we in
cyberspace met elkaar omgaan. Wat we in de fysieke wereld
verwachten en normaal vinden, moeten we in cyberspace ook gewoon gaan vinden.
Het seminar werd vervolgd met een KIJK pubquiz, waarin de zaal het eerst tegen elkaar opnam en vervolgens tegen de drie experts. De besten uit de zaal bleken helaas net niet goed genoeg om de experts te verslaan.
Ten afsluiting hield Ronald Prins een mooie, persoonlijke en warme toespraak. Hij bedankte zijn medewerkers en vooral ook zijn compagnon voor alle inzet en is erg trots dat hij deze titel heeft mogen ontvangen. Op de Facebook-pagina van Universiteitsfonds Delft staat de hele toespraak facebook.com/ufonds

Career Café
Aan het eind van de dag was er nog een event waarbij zo’n 150 studenten en PhD’ers geholpen werden bij het helder krijgen van hun carrièremogelijkheden, sterke punten en type banen en werkomgevingen die  daarbij passen. Voor alle studenten was dit zeer waardevol, dus alle alumni die zich hier vrijwillig voor ingezet hebben: hartelijk dank!