Hora Est

“Dikke boeken zijn de begraafplaatsen van ideeën uit het verleden”
Dr. Alimzhan Zhubayev, geofysicus

“Ik ben opgegroeid met wetenschap. Als kind was ik onder de indruk van alle dikke boeken die mijn vader in de kast had staan over theoretische natuurkunde; boeken uit de jaren vijftig en zestig, vol met ideeën en theorieën. Zoveel lectuur, dat zou ik in mijn leven onmogelijk allemaal kunnen lezen. Helaas leest bijna niemand nog oude boeken.

Mensen nemen alleen de laatste wetenschappelijke artikelen door en proberen daar op voort te borduren met nieuwe theorieën. De oude boeken zien ze over het hoofd. En dit terwijl hun ‘nieuwe’ ideeën daar misschien wel al lang in beschreven staan. Wetenschappers zouden meer de tijd moeten nemen om gedegen literatuuronderzoek te doen.”

“Europa zal geen ­verenigde en onafhankelijke politieke macht zijn totdat de nationale legermachten vervangen worden door een federale militaire macht.”
Gabriele Bulgarini, natuurkundig ingenieur

“Een voordeel van leven in Nederland is dat bijna iedereen Engels spreekt; een nadeel van leven in Nederland is dat bijna iedereen Engels spreekt.”
Sara Salvador Cob, chemisch ingenieur

“Om de ware grenzen van het menselijk lichaam te ­ontdekken, zou doping gelegaliseerd moeten worden in de professionele sport”
Gianni Campoli, materiaalkundig ingenieur

“Tijd is discreet in plaats van continu”
Yunhe Zhang, materiaalkundig ingenieur

“Zolang de productie, ­levering en het bezit van drugs worden ­verboden door de overheid, zal het ­aantal ­onnodige ­sterfgevallen stijgen”
Ivan Garcia Triana, wiskundig ingenieur

“Het meten van de kwaliteit van onderzoekers aan de hand van aantallen publicaties maakt dat wetenschap bestaande studies herhaalt in plaats van vernieuwingen aan te moedigen.”
Marja-llona Koski

02-stelling-fc

Illustratie: Auke Herrema

 

Blijf op de hoogte van het onderzoek

Ontvang de Delft Integraal nieuwsbrief 4 keer per jaar