Light

Foto © Sam Rentmeester . 20140219 redactioneel, p2, Delft Integraal DI

Delfts onderzoek varieert in omvang, aard, thema, toepasbaarheid, perspectief en nog een aantal variabelen. Er zijn echter ook overeenkomsten: onderzoek van de TU behoort tot de drie onderzoekspijlers design, engineering en science. En het is geïntegreerd in de maatschappij, net zoals ons nieuwe logo op de cover geïntegreerd is met de achtergrond. De enorme diversiteit en maatschappelijke relevantie willen we in Delft Integraal voortaan meer benadrukken en belichten. Daarom vindt u in deze vernieuwde Delft Integraal naast de gebruikelijke achtergronden en nieuws, een selectie van opmerkelijke onderzoeksprojecten rondom een thema. Deze eerste editie kozen wij een onderwerp dat bij het jaargetij past: licht.

Er zijn er natuurlijk meer opties om Delftse onderzoek waar licht aan te pas komt, te classificeren. Wij hebben ons gericht op licht als energiebron, licht als instrument en licht als beleving. Dat levert onder andere oplossingen op als een duurzaam zonnegas, een lamp die de donkere Afrikaanse nachten verlicht en een optische naald die de opsporing van tumoren vergemakkelijkt.

We vallen vanaf nu vier keer per jaar op uw mat. Wilt u Delft Integraal liever online lezen, abonneer u dan via onze website op de nieuwsbrief.
Frank Nuijens,
hoofdredacteur