Persoonlijk

IonicaSmeets_1321

Ir. Ionica Smeets

Journalist
In columns en op tv weet ze wetenschappelijke onderwerpen haarfijn uit te leggen, in augustus was ze VPRO Zomergast en in september verscheen haar boek ‘Het exacte verhaal. Wetenschapscommunicatie voor bèta’s’. Wiskundemeisje en TU-alumna Ionica Smeets schreef een praktische gids voor wetenschappers, journalisten en alle anderen die ingewikkelde materie toegankelijk willen maken voor een algemeen publiek.

Prof.dr.ir. Nick van de Giesen

Watermanagement (CiTG)
Het Universiteitsfonds Delft (UfD) reikte de Leermeesterprijs uit aan de hoogleraar watermanagement omdat hij ‘excelleert in onderwijs en onderzoek, school heeft gemaakt en inspirerend is voor studenten en promovendi’. De prijs van 15 duizend euro is bedoeld voor een sabbatical in het buitenland. Van de Giesen werd voorgedragen door de decaan en de studievereniging van zijn faculteit.

Prof. Huub Savenije

Waterbeheer (CiTG)
Fellow van de American Geophysical Union (AGU), mag de hoogleraar waterbeheer zich voortaan noemen. Hij werd benoemd vanwege zijn baanbrekende bijdragen aan de kennis van  hydrologische processen op macroniveau. Hij is de tweede Nederlandse hydroloog die met een fellowship van AGU is onderscheiden.

Filippo Maria Doria

Student bouwkunde
Met zijn afstudeerplan voor een blindenbibliotheek in het park van Villa Borghese in Rome won de afstudeerder de Archiprix 2014. Volgens de jury is het ‘volstrekt eigenzinnige plan’ onwaarschijnlijk rijk aan fundementele architectuur gerelateerde notities. De Archiprix beoordeelt scenario’s voor een veranderende samenleving en gaat naar de beste afstudeerplannen van de Nederlandse ontwerpopleidingen