Persoonlijk

Ir. Nynke Tromp
Industrieel Ontwerpen

Haar onderzoek is van internationale en sociale betekenis, haar onderzoeksaanpak origineel en ze promoveerde cum laude. De universitair docent Social Design & Behaviour Change voldoet ruim aan alle voorwaarden en won daarom dit jaar de Dewis Award. Het netwerk voor vrouwelijke wetenschappers in Delft Dewis reikt deze prijs elk jaar uit aan een zeer talentvolle promovenda.

Prof.dr. Teunis Klapwijk
Kavli Instituut

Voor zijn verdiensten in het vakgebied ontving de nanowetenschapper een Humboldt Research Award van de Duitse Humboldt Stiftung. Deze stichting bevordert academische samenwerking tussen excellente wetenschappers in Duitsland en daarbuiten. Als prijswinnaar wordt Klapwijk uitgenodigd een jaar deel te nemen aan een wetenschappelijk project bij een te kiezen onderzoeksinstituut in Duitsland.

 

pers_TeunKlapwijk_4507_SITE

Prof.dr. Teunis Klapwijk, Kavli Instituut

Prof.dr.ir. Leo Kouwenhoven
Technische Natuurwetenschappen

De Nederlandse regering heeft Kouwenhovens vakgebied, de quantumtechnologie, de status gegeven van Nationaal Icoon. Volgens de hoogleraar is de technologie nu zover dat het “eigenlijk niet zozeer de vraag is of we een quantumcomputer kunnen bouwen, maar vooral wanneer.”

 

 

pers_LeoKouwenhoven_4173_SITE

Prof.dr.ir. Leo Kouwenhoven, Technische Natuurwetenschappen

Prof.dr.ir. Tim van der Hagen
Technische Natuurkunde

De hoogleraar reactorfysica en TNW-decaan is voor een periode van vier jaar benoemd tot lid van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI), de raad die de regering en het parlement adviseert over het beleid voor wetenschap, technologie en innovatie. Van der Hagen is verantwoordelijk voor de portefeuille Energie.

pers_TimVDHagen_4608_SITE

Prof.dr.ir. Tim van der Hagen, Technische Natuurkunde

Blijf op de hoogte van het onderzoek

Ontvang de Delft Integraal nieuwsbrief 4 keer per jaar