Persoonlijk

Foto's: Sam Rentmeester
Prof.ir. Lex Haak
Emeritus hoogleraar
Vanwege zijn ‘uitzonderlijke verdiensten’ voor het bisdom van Rotterdam, de Parochie Sint-Ursula en de gemeenschap en inwoners van Delft ontving professor afwerking en inrichting van gebouwen Lex Haak de hoge pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. Haak was van 1979 tot 1991 hoogleraar aan de TU en van 1960 tot zijn pensionering directeur van een architectenbureau.

 

pers_JuliaCramer_4200_SITEIr. Julia Cramer
Natuurkundige
Sinds kort kan iedereen haar werk aan een supercomputer bij het Kavli Instituut volgen dankzij een blog op facesofsciences.nl, een initiatief van Kennislink en de KNAW. Dit is bedoeld om te laten zien wat het leven als wetenschapper inhoudt. Cramer wil vooral laten zien dat ze ‘best normaal’ is “Je hoeft niet alles te weten om het hier goed te doen.”
delta.tudelft.nl/30053

 

pers_MarleenDogterom_5796_SITE

Prof.dr. Marileen Dogterom
Natuurkundige
‘Een expert van wereldformaat in experimentele celbiofysica’ en ‘een pionier voor het Nederlandse enkelmolecuulfysica-onderzoek ’, staat in het juryrapport van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging over
Dogterom. De voorzitter van de afdeling bionanoscience (TNW) kreeg de Physicaprijs 2015. Het langetermijndoel van Dogterom is het bouwen van een kunstmatige cel.

 

THOM HOFFMANThom Hoffman
Acteur
‘Kromo Blanda’ is het thema van fotograaf en aanstaand cultural professor Hoffman voor zijn masterclass aan de TU. Met zijn studenten beziet hij de geschiedenis van Nederlands-Indië en de rol van de 19e en 20ste-eeuwse fotografie in ons koloniale denken en handelen. Het fotoproject omvat een filmfestival en een fototentoonstelling in een gerenommeerd museum. Zijn intreelezing vindt plaats op 11 september, zijn uittreerede op 27 november.

Blijf op de hoogte van het onderzoek

Ontvang de Delft Integraal nieuwsbrief 4 keer per jaar