Persoonlijk

Foto © Sam Rentmeester . 20160324  . Tim Horeman,  Ingenieur van het jaar,  Delft Integraal DI  //  persoonlijk

Foto © Sam Rentmeester . 20160324 .
Tim Horeman, Ingenieur van het jaar, Delft Integraal DI // persoonlijk

Dr.ir.ing Tim Horeman-Franse
Ingenieur van het jaar

TU-alumnus Tim Horeman-Franse (biomedische technologie) ontving in de Prins Friso Ingenieursprijs van het Kivi. Horeman richtte drie technostarters op (TIMEdelft, MediShield en Surge-On-Medical) en is technisch directeur van Medishield en Surg-On-Medical, bedrijven die chirurgische instrumenten ontwikkelen. Daarnaast is hij onderzoeker en docent aan de TU Delft. De tweede en derde prijs gingen ook naar Delftse alumni: ir. Laura Klaus en dr.ir. Rutger de Graaf-van Dinther.

Foto © Sam Rentmeester . 20160329  . Negar Khoshnevis Gargar Delft Integraal DI  //  persoonlijk

Foto © Sam Rentmeester . 20160329 .
Negar Khoshnevis GargarDelft Integraal DI // persoonlijk

Dr. Negar Khoshnevis Gargar
Civiele techniek en  Geowetenschappen

Volgens het Delftse vrouwennetwerk Dewis is ze de talentvolste promovenda van de TU Delft: voor haar promotie-onderzoek ‘Combustion for Enhanced Recovery of Light Oil at Medium Pressures ontving Khoshnevis Gargar de Dewis Award. De jury was lovend over haar aanpak, een combinatie van laboratoriumonderzoek, wiskundige en natuur-kundige inzichten, en relevantie voor het vakgebied. Gargar kreeg van Dewis € 500 voor haar prestatie.

Foto © Sam Rentmeester . 20160210  . Gerben Stouten, biotechnologie,  Delft Integraal DI  //  persoonlijk

Foto © Sam Rentmeester . 20160210 .
Gerben Stouten, biotechnologie, Delft Integraal DI // persoonlijk

Ir. Gerben Stouten
Technische Natuurwetenschappen

Milieubiotechnoloog Gerben Stouten is het nieuwe gezicht van Faces of Science, een website van de KNAW waarop jonge wetenschappers vertellen over hun leven en onderzoek. “Ik wil schrijven over over alledaagse dingen. Neem mijn onderzoek, dat is super simpel”, vertelde hij Delta in het Kluyver Centre, waar hij bacteriën kweekt die afvalwater opschonen en tegelijkertijd bioplastic produceren. Stouten won in 2014 de publieksprijs op TEDx Amsterdam.

11 februari 2016. Presentatie autosport Lamborghini PON Leusden, Foto© Chris Schotanus

Max van Splunteren
Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek

De negentienjarige TU-student en autocoureur Max van Splunteren rijdt dit jaar voor Lamborghini in het Squadra Corse GT3 Junior Team. De GT3 heeft het chassis van een straatauto en is opgebouwd tot racewagen. Een andere tak van sport dan Formule-rijden: “Dat zijn éénzitters. Het fijne is dat je ‘deur-aan-deur’ kunt rijden, heel close racen. Bij Formule-auto’s haak je snel in elkaars ‘blote’ wielen. Dan ga je de lucht in. Het is te combineren met mijn studie, al mis ik soms een tentamen.”