Persoonlijk

professoren

Ir. Eric Wiebes
Staatssecretaris Financiën

Van 1981 tot 1986 studeerde Wiebes werktuigbouwkunde in Delft. Hij studeerde af op onderzoek naar de inpassing van duurzame energie en warmtekrachtkoppeling in het elektriciteitsnet. Vervolgens werkte hij bij Shell en McKinsey. Werd plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van economische zaken (2007-2010) en wethouder verkeer, vervoer en infrastructuur in Amsterdam. Wiebes volgt zijn partijgenoot (VVD) Frans Weekers op, die viel over problemen bij de Belastingdienst.

Dr. Aad Correljé
Lid van de Mijnraad

Politicoloog Aad Correljé (sectie economie van infrastructuren bij TBM en onderzoeker bij het internationale energieprogramma CIEP van instituut Clingendael) heeft prof. Margot Weijnen vervangen als lid van de Mijnraad. Weijnen nam afscheid in verband met haar benoeming bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. De Mijnraad adviseert de minister van economische zaken over mijnbouwvergunningen aan bedrijven die aardwarmte of delfstoffen willen winnen en over het beleid voor mijnbouwactiviteiten.

Dr.ir. Gabrielle Tuijthof
Universitair hoofddocent

Tuijthof (biomedical engineering, 3mE) krijgt 200 duizend euro van de NWO voor haar onderzoek naar minimaal invasieve technologieën voor orthopedische ingrepen. Deze Aspasiabeurs is bedoeld om vrouwelijke onderzoekers te
ondersteunen. Tuijthof wil zich richten op technologieën waarmee kraakbeenschade opgespoord kan worden met geluidsgolven. Met het geld zal ze een vrouwelijke promovenda aannemen. Daarnaast organiseert ze met Delft Women in Science een serie lezingen van succesvolle vrouwelijke professoren in de medische technologie.

Prof.dr.ir. Rob Fastenau
Dean of open & online education

EWI-decaan Rob Fastenau gaat samen met prof.dr. Ernst ten Heuvelhof (TBM) werken aan een innovatieprogramma om het open en online onderwijs aan de TU verder te ontwikkelen. Binnen twee jaar willen zij een extensions school realiseren waarin dit onderwijs gebundeld wordt aangeboden aan studenten uit de hele wereld. De TU is al sinds 2006 actief in open course ware. Inmiddels staan 130 vakken volledig online, zijn er colleges beschikbaar via i-TunesU en biedt de TU succesvol moocs aan.