Student bezoekt China

Merel Oostveen (25) is aan het afstuderen voor haar master chemical engineering. Haar afstudeeronderzoek gaat over de rehydratie van poeders. Het onderzoek deed ze in samenwerking met DSM Delft en is toegespitst op poeders in voedingsmiddelen. Dergelijk onderzoek kan er voor zorgen dat ingrediënten in bijvoorbeeld melkpoeder of Cup-a-Soup, makkelijker zullen oplossen.

Met behulp van een microCT-scanner kon ze het proces van rehydratie nader bestuderen. Ze constateerde dat het proces nog niet accuraat wordt beschreven door een bestaand model en heeft aanbevelingen gedaan om dit model te verbeteren. Oostveen mocht haar onderzoeksbevindingen presenteren op het World Congress on Particle Techonlogy in China. Het Universiteitsfonds Delft heeft haar bezoek financieel ondersteund. “Het was spannend om voor een groep ervaren wetenschappers een presentatie te houden. Na afloop kreeg ik nog een aantal pittige vragen vanuit het publiek.”
Het Universiteitsfonds Delft kan dergelijke congresbezoeken mede mogelijk te maken dankzij de betrokkenheid van alumni.