UfD-Leermeesterprijs naar Jack Pronk

Het Universiteitsfonds Delft heeft de Leermeesterprijs voor 2015 toegekend aan prof.dr. Jack Pronk, hoogleraar industriële microbiologie bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen.

De Leermeesterprijs wordt jaarlijks toegekend aan een hoogleraar van de TU Delft die excelleert in onderwijs én onderzoek, daarmee school heeft gemaakt en een inspirator is voor zowel studenten als promovendi.

De prijs ter waarde van een sabbatical in het buitenland van vijftienduizend euro stelt de nieuwe leermeester in staat daar nieuwe kennis op te doen die hij op zijn beurt weer kan doorgeven aan zijn studenten en promovendi. Rector magnificus prof.ir. Karel Luyben en de voorzitter van het Universiteitsfonds Delft, ir. Michael Wisbrun reiken de prijs uit tijdens een feestelijke bijeenkomst om 12.30 uur op 31 augustus, voorafgaand aan de opening van Academisch Jaar 2015-2016.

Foto: Sam Rentmeester