UfD viert International Festival of Technology

De Alumnus van het Jaar, de Marina ten Damme-beurs en de Royal IHT Teamworkprijs: het Universiteitsfonds Delft  deelde maar liefst drie prijzen uit tijdens het driedaagse festival IFoT op de TU.

Opening Alumni Walk of Fame brassband 5

Alumnus van het jaar: Ronald Prins
Tijdens de feestelijke opening van de Walk of Fame, waar plaquettes van alle vijf tot nu toe benoemde Alumni van het Jaar te vinden zijn, onthulde collegelid Anka Mulder de Alumnus van het Jaar 2016: cybersecurity goeroe ir. Ronald Prins.

Van Damme Lidewij van Twillert - Ernst de Groot1

Marina van Damme beurs 2016: Lidewij van Twillert
Industrieel ontwerper ir. Lidewij van Twillert ontving de Marina van Damme beurs. Samen met Enny Kurniawati en Laurien Anne Korst werd ze genomineerd uit in totaal achttien inzendingen.  De jury: ‘Lidewij presenteerde haar plannen als een droom, die zomaar kan uitgroeien tot groots.’ Van Twillert (26) is in 2015 afgestudeerd aan de faculteit Industrieel Ontwerpen. Ze heeft haar eigen modemerk Mesh Lingerie, en ontwerpt persoonlijke lingerie producten met behulp van 3D body scanning. Van Twillerts overwinning levert haar een beurs op van negenduizend euro. Ze wil de beurs  inzetten om kennis te vergaren op het gebied van het maken en vermarkten van kleding.
delta.tudelft.nl/30662

Royal IHC Teamworkprijs 2016: iGem Team

In de Dreamhall, waar studententeams werken aan projecten als Nuna, ligfiets Velox en de Solar zonneboot, kreeg het iGem-team de IHC Teamworkprijs uitgereikt. Het team dat elk jaar meedoet aan de internationale bacterie- en gistontwerpwedstrijd iGem, mocht samen met studententeams Hyperloop en Eco-Runner Team Delft zijn project pitchen tijdens een ceremonie. De teams werden genomineerd uit in totaal 17 inzendingen. iGem ging er vandoor met een bedrag van 7.500 euro. Met hun printer (Biolinker) wisten de studenten de hoogste onderscheiding van Over-graduate Grand Prize te winnen op de jaarlijkse internationale iGEM-competitie in Boston, VS. De Biolinker is een printer van levende bacteriën, die genetisch ontworpen zijn om zich in biofilms te binden. Het Hyperloop-team en Eco-Runner-team ontvingen de runner-up prijzen van 2.500 euro. De jury: ‘Het iGem-team heeft duidelijke kansen in de markt. Ze veranderen de wereld, met het gebruik van Knex.’
delta.tudelft.nl/30485