Viva en Opzij

TU-alumni Jantien Herfst en Mei Ling Tan (beiden TBM) hebben de Viva400 Award gewonnen in de categorie mode. De twee richtten in 2012 House of Einstein op, een kledingformule voor mannen die niet van winkelen houden. De startup groeide in twee jaar naar meer dan duizend klanten en tonnen omzet. House of Einstein biedt boxen met handgeselecteerde outfits aan. Op basis van een gesprek via skype gaat een persoonlijke ‘outfitter’ aan de slag. Herfst en Ling Tan startten het bedrijf direct na hun studie aan de TU Delft. Hun missie is om een fashion-tech bedrijf te worden dat de nieuwste technologie combineert met persoonlijke service.
Drs. Anka Mulder, vice-president onderwijs van het college van bestuur is volgens maandblad Opzij een van de machtigste vrouwen in onderwijs en wetenschap. Het feministische maandblad presenteerde vorige maand een lijst van honderd machtige vrouwen op allerlei terreinen van de samenleving, zoals sport, justitie, openbaar bestuur, politiek, media, goede doelen, cultuur, bedrijfsleven en gezondheidszorg. Mulder belandde op de vijfde plaats in de categorie onderwijs en wetenschap. Op één staat Louise Gunning van de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam.