Zeven Vidi-beurzen

Zeven onderzoekers van de TU Delft krijgen een Vidi-beurs van onderzoekersfinancier NWO van maximaal achthonderdduizend euro. Slechts zeventien procent van de in totaal meer dan vijfhonderd aanvragen werd toegekend.

Dr.ir. David Abbink (3mE) wil bestuurders van automatische auto’s nog meer taken uit handen nemen. Dr. Läslo Evers (CiTG) verricht metingen aan onhoorbaar geluid van vulkanen en aardbevingen en hoopt daarmee inzicht te verschaffen in de temperatuur van de diepe oceaan en de hogere luchtlagen in de atmosfeer. Dr. Chirlmin Joo (TNW) onderzoekt hoe eiwitten die het DNA van virussen vernietigen in het imuunsysteem van bacteriën, dit virus-DNA herkennen. Dr. Evert Meijers (OTB, Bouwkunde) onderzoekt of de voordelen van stedelijke agglomeraties (zoals voorzieningen als scholen en bioscopen) uitgespreid kunnen worden over een groter gebied.

Dr.ir. Susan Steele-Dunne (CiTG) werkt aan een techniek om watertekort in vegetaties vroegtijdig te herkennen door middel van satellieten met radarapparatuur. Dr. Stephanie Wehner (Qtech, TNW) probeert een quantumnetwerk te bouwen, een internet voor quantumcomputers. En dr. Michael Wimmer (quantumnanoscience, TNW) onderzoekt welke materialen het meest geschikt zijn om een quantumcomputer van te maken.

Blijf op de hoogte van het onderzoek

Ontvang de Delft Integraal nieuwsbrief 4 keer per jaar